Végre hasznos lehet az éttermi AI chatbot?

Végre hasznos lehet az éttermi AI chatbot?

A mesterséges inteligenciát (AI), mint sok más szektor, a vendéglátás is igyekszik minél gyorsabban adaptálni. A mindennapokban sokat hallhatjuk, hogy az AI helyettesít minket, megreformál, egy új korszak veszi kezdetét. A piaci szereplők elemzése azonban azt mutatja, hogy nehéz olyan felhasználást találni, ami azonnal és fenttartható módon biztosít értéket.

A NeerY-nél mi is sokat töprengtünk, hogy a számos lehetőség közül, hogyan tudnánk a mesterséges intelligenciát olyan módon adaptálni, ami valóban értéket teremt, ugyanakkor összeegyeztethető a célunkkal: A legjobb személyes élmény megteremtése! Ezért "kutattunk".
Egy általános kereséssel kezdtem: -Mi az AI leghasznosabb felhasználása?

Google találat: - Személyre szabott felhasználói élmény

Lehet többször van a szemünk előtt a válasz, mint gondolnánk? A különböző felhasználások során az AI, mindenkinek más arcát mutatja. Ezért is lehet az, hogy a róla alkotott képek nagyon eltérőek lehetnek, de ez a sokszínűség teszi egyedivé. Ahogyan nálunk, a különböző éttermek más-más élményt szeretnének nyújtani és vendégként is eltér a "legjobb" fogalma. Az AI pontosan erre ad lehetőséget, hogy eltérően szóljunk ügyfeleinkhez, vendégeinkhez, ami összességében sokkal magasabb elégedettséget eredményezhet.

A vendégélmény kritikus faktor az éttermi vendéglátásban, ami általában az internetes megjelenéssel és a redelkezésre álló információ tálalásával kezdődik.
- De hogyan lehet személyre szabottan "tálalni", akár egy olyan látogatónak is, akivel még sosem találkoztunk?
- Képesek lehetünk eltérően kommunikálni az egyes vendégekkel?
Mi a NeerY-nél ezekkel a kérdésekkel kezdtük meg a megoldás keresését.

🎓
A PSFK reportja szerint az internetes felhasználók 74%-a preferálja a chatbotokat, amikor egyszerű válaszokat keres.

Továbbá a felhasználók:
- 33%-a a chatbotokat részesíti előnyben az éttermi és hotel foglalásoknál.
(Drift)
- 80%-a, aki már használt chatbotot pozitívnak értékeli az élményt
(Uberall)
- 64%-ának a legnagyobb előny a 24/7 -es elérhetőség.
(The Chatbot)

A chatbot és az AI tökéletes kombinációja az automatizálásnak és a személyre szabásnak. A folyamatos elérhetőség, elengedhetetlen a sosem alvó vendéglátásban, ugyanakkor hasonlóan fontos a közvetlenség a vendégek felé. A mai modern chatbotok túlmutatnak az egyszerű, automatikus sablon válaszokon. Az egyes információk kombinálásával, komplex kérdéseket is megtudnak válaszolni. A vendég anyanyelvén, a chatbotba táplált stílusban szólítják meg a potenciális vásárlókat.
- De hol is tart napjainkban a személyre szabás?

Lehetséges, hogy oldalunk felismeri a vendéget és ennek függvényében mutat információt vagy akár egyedi ajánlatokat neki?

Technológiailag szinte már minden megoldható. Ahogyan a Facebookon is eltérő oldal fogadja a különböző felhasználókat, úgy saját üzletünk oldalának sem kell statikusnak lennie. A személyre szabott elérés, az AI-nak csak az egyik felhasználási módja, amit idővel egyre magasabb színten tesz lehetővé a kisebb szereplők számára is. A mi dolgunk, hogy olyan értékes és struktúrált bemeneti adatunk legyen, amire saját rendszerünk tud támaszkodni.

💡
Hogyan tud segíteni George a NeerY AI asszisztense?

Mi a NeerY-nél nem találtuk fel újra a kereket, csak megdesignoltuk. Sok tesztelés, adat elemzés és vendég visszajelzés után létrejött a NeerY AI asszisztense, George. Segítségével a vendég minden kérdésére azonnal kap választ, összetudja hasonlítani az árakat, rátud szűrni az étlapra és a releváns kommentekre. Abban az esetben, ha egy termék vagy a keresett szolgáltatás nem elérhető, akkor a rendszer segít egy másik alternatívát ajánlani. A chatbot ugyancsak lehetővé teszi, hogy ezeket az ajánlásokat játékosan tárjuk a vendégek elé.

Teszteljétek George-ot a Digónál a "Próbáld ki" feliratra kattintva!

NeerY AI assistant

Próbáld ki!

A személyre szabott kommunikáció a vendégek beazonosításával kezdődik, amit az oldalunk-on való feliratkozással, már meg is lehet kezdni. A vendégeknek ez nem csak az adminisztrációs idő drasztikus csökkentését jelenti, (egyszerű rendelés, foglalás) de az asszisztens láthatja a preferenciáikat, foglalási szokásaikat vagy az egyéb általunk gyűjtött adatokat is. Ezekkel az információkkal tudjuk finomhangolni a rendszert, egy sokkal közvetlenebb élmény biztosítása érdekében, ahol a vendégnek nem kell adatot megadnia és egyedi kedvezményeket is kaphat.